perjantai 23. helmikuuta 2018

147. Helmikuun kuulumisia

Tässä pikaisia kuulumisia meistä. Helmikuussa Fasun ohjelmassa on ollut vuolua, satulaan totuttelemista ja juoksutusta. Aika menee niin vauhdilla ja tässä yritän töiden ohella tehdä viimeisiä koulutehtäviä pois alta, ennen kuin Vakavaan lukeminen alkaa taas. Grazi löysi kaksi vuokraajaa lisää, joten tällä hetkellä se liikkuu 6x viikossa. Samalla saan ylläpitokulut katettua melkein kokonaan. Itselle jää maksettavaa vielä ruuista ja kengityksestä. Mutta jos päiviä jää vapaaksi niin käyn sitten Grazinkin selässä välillä. Ainakin Roni tykkää olla maastossa mukana ja tällä hetkellä Grazi on oikeastaan ainut hevonen, jonka kanssa sen voi ottaa mukaan. Roni osaa säikytellä hevosia rynnätessään metsästä äkkiarvaamatta hevosen näköpiiriin. Ei se hauku, pure tai jää jalkoja näykkimään. Se vaan juoksentelee päättömästi kinoksia pitkin ja se on liikaa joillekin hevosille :D

Alkukuusta heitin pojalle satulan selkään ja juoksutin sitä kentällä. Mennään edelleen vain käyntiä ja ravia liinassa. Laukkaa en pyydä nyt lumisella kentällä ympyrällä pyöriessä. Jos poika itse nostaa laukan, niin annan sen laukata rauhallista laukkaa. Onneksi jätkä ei ole mitään hurja ilottelija ja pysyy oikein hyvin hanskassa. Sitten kun juostaan irtona niin jätkä saa laukkailla. 


Vuolu oli kuun puolessa välissä. Jätkä oli hankalahko etujaloista. Repi vähän ja yritti pomppia paikallaan. Ei se mitenkään mahdoton ole, mutta ilmeisesti ei olisi malttanut millään olla paikoillaan. Takajalat on olleet helpommat ottaa. 

Eilen otin Fasun kentälle pyörimään. Iskin sen aitaan kiinni, jotta se pysyy hetken paikoillaan. Siinä sitten melkein kuin puomilla (mutta aidatulla alueella) otin loimen pois, sipaisin harjalla, nostelin jalat ja lopuksi laitoin suitset päähän. Olin laittanut kentälle puomin, jonka yli mentiin liinassa. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Lähestyessä puomia Fasu tiputti muutaman kerran käynnille, mutta pienellä hoputtamisella saatiin sitten tosi kivoja lähestymisiä ravilla. Hän itse päätti lopuksi tulla myös laukassa ja otti valtavan loikan maapuolin yli. Ideana nyt mennä liinassa puomia tai ehkä myös kavalettia, jotta Fasu oppisi hakemaan itse estettä kohti. Toivottavasti tämä auttaisi sitten irtohypytyksessä antamaan pojalle vähän enemmän intoa edetä itse kujassa. 

Keväällä kiinnostaa edelleen lähteä Kyvyt esiin tapahtumaan. Sitä ennen pitäisi kuitenkin päästä maneesille irtohyppäämään kerran tai pari. Tällä hetkellä traileri on talviteloilla ja tiet on kyllä niin liukkaat, että kitkarenkaisella vetoautolla en uskalla lähteä hevosen kanssa tienpäälle. Odotellaan siis, kunnes kevätaurinko alkaisi sulattaa teitä.

Huomenna alkaa lyhyt "talviloma". Lähden käymään Tukholmassa ja tullaan takaisin maanantaina. Vielä siis tämän illan työt pakettiin ja sitten reissuun! Katsotaan pääsenkö käymään Equestrian Stockholmin putiikissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti