sunnuntai 5. marraskuuta 2017

138. Lokakuun irtohypytys

Lokakuussa syyslomaviikolla käytiin maneesilla irtohypyttämässä Fasua. Tarkoituksena oli ensimmäistä kertaa laittaa sille okseria eteen. Meillä on nimittäin tavoitteena osallistua Kyvyt esiin karsintaan tulevana keväänä, kun Fasu on 2v. Vaikka (ja kun) menestystä ei tule, se on hirveän hyvää treeniä nuorelle hevoselle. Uudessa paikassa on paljon uusia hevosia, uusia ihmisiä, odottamista sekä jännittävää uutta tekemistä.

Me oltiin nyt kolmatta kertaa maneesilla. Ei olla käyty muualla kuin tässä samassa maneesissa. Koppiin poika meni ihan suhteellisen helposti kotona. Tiet oli vähän huonossa kunnossa, niin jouduttiin menemään kiertotietä ja matkaan meni n. 45 min. Perillä Fasu käyttäytyi hienosti. Vietiin poika maneesiin, rakennettiin kuja ja samalla Fasu sai vähän verkkailla hölkkäilemällä maneesissa. 

Kun kuja oli valmis, niin talutin varsan muutaman kerran läpi ja sitten nostettiin esteet pieniksi. Fasulla oli ihan ok imu kujaan, mutta se olisi voinut olla hieman aktiivisempi itse kujassa. Muutamia kertoja Fasu kolautti keskimmäisen esteen takajaloillaan alas, kun se jarrutti kolmannelle esteelle, jos emme tukeneet sitä kujassa. Jarruttamisen takia sillä ei ollut tarpeeksi energiaa hypätä viimeistä estettä ja se kielsi okserille. Se otti muistaakseni korkeintaan 2 kieltoa, mutta alla olevalla videolla näkyy viimeinen hyppykerta. Jouduin viimeisellä kerralla auttamaan Fasua eteenpäin juoksutusraipalla ja äänellä kujan vieressä aika reilusti, koska alla oli kielto. 


Hyvin tämä kerta kuitenkin kokonaisuudessaan meni. Fasu sai vähän tuntumaa okseriin (jota se ei estetyyppinä tuijottanut ollenkaan). Kokeilimme myös värikkäämpiä puomeja, ennen meillä on ollut vain noita tummia käytössä kujassa. Esteitä ei nostettu tuota videon korkeutta isommiksi, sillä kuten yllä jo mainitsin, niin tälle korkeudelle tuli pari kieltoa. Tuntui, että nyt ollaan siinä rajalla, että Fasu joutuu tekemään töitä eikä vain pysty laskettelemaan kujan läpi helposti. Ei pidä missään nimessä laittaa sille liikaa painetta, jotta tämä hyppyhomma pysyy mielekkäänä. Tuon viimeisen onnistumisen jälkeen laskettiin esteet pieniksi ristikoiksi ja Fasu sai mennä ne vielä kerran. 

Kotiin lähtiessä Fasu ei oikein halunnut mennä koppiin, joten jouduimme keskustelemaan lastaussillalla hetken. Lopulta päästiin lähtemään kotiin. Fasu on helppo reissaaja, se matkustaa kopissa niin nätisti. 

Lomitusviikko syyslomalla meni muuten hyvin :) Oli kiva seurailla omien hevosten tekemisiä ja todistaa jälleen kerran, että tallinpito on rankkaa. Fasua harjailin iltaisin ja kerran kävin myös ohjasajamassa sitä kentällä. Yhtenä iltana se oli köllöttelemässä karsinassa iltaheinien aikaan ja antoi Ronin mennä haistelemaan ja minun tulla rapsuttelemaan. Roni oli viikon jälkeen ihan poikki ja niin olin kyllä minäkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti